Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Φρεσκολόγιο Μαΐου

Φρεσκολόγιο: Κάθε εποχή μας δίνει τα δικά της φρούτα και λαχανικά, τα οποία χρειάζονται τις κατάλληλες για κάθε είδος καιρικές συνθήκες και τον απαραίτητο χρόνο ωρίμανσης για να ευδοκιμήσουν. Όταν το φυτό αναπτύσσεται και καρποφορεί στα πλαίσια της εποχής του, όλες οι φυσιολογικές λειτουργίες του γίνονται με την λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και αποδίδει τα μέγιστα σε γεύση, άρωμα και χρώμα.
Αν, ως καταναλωτές, προτιμούμε φρούτα και λαχανικά της εποχής, ωθούμε και τους καλλιεργητές να συμβαδίσουν με τους Νόμους της Φύσης και να καλλιεργούν αναλόγως την εποχή.



Ημερολόγιο Σποράς: Για τους ευτυχείς που διαθέτουν κήπο - ή μεγάλη βεράντα - όπου μπορούν να καλλιεργήσουν λαχανικά στο χώμα - ή σε μεγάλες γλάστρες - ώστε να απολαύσουν την δική τους μικρή σοδειά. Πιο εφικτό - για όσους αρκούνται σε μπαλκόνι - να δημιουργήσουν μια γωνιά με αρωματικά φυτά, εύκολα στην φροντίδα τους, για να χρησιμοποιούνται φρέσκα και μ’ όλο τους το άρωμα στην καθημερινή μαγειρική.




ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
Τοποθετούμε παγίδες με κατάλληλο ελκυστικό στο περιβόλι και στα δέντρα μας για προστασία από βλαβερά έντομα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Οικολογικές Παγίδες για επιβλαβή έντομα

Περισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια και την φροντίδα κάθε είδους μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο.

Προτεινόμενοι σύνδεσμοι:
· http://www.kalliergo.gr/odigos-kalliergiti/
· http://ecoview.gr/dhmiurghste-prasinh-gwnia-me-arwmatika-fyta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου