Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Γλυκό του κουταλιού Λεμόνι


Γλυκό του Κουταλιού Λεμόνι "Θαλλώ"

Συστατικά: Λεμόνια, Ζάχαρη.


ΣΥΝΤΑΓΗ 
Υλικά
Λεμόνια
Ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Πλένουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε πολύ προσεκτικά την εξωτερική κίτρινη φλούδα ξύνοντάς την ελαφρά με ξύστρα ή με κοφτερό μαχαιράκι. Κάθε λεμόνι το κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε τη σάρκα με το χυμό και τώρα έχουμε μόνο το λευκό μέρος του λεμονιού. Το ψιλοκόβουμε, λοιπόν, σε κομματάκια των 0,5 εκατοστών, τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα ζεματίζουμε για 2΄-3΄.
2. Χύνουμε το πρώτο νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Στο δεύτερο ζεμάτισμα τα αφήνουμε να μαλακώσουν καλά. Σουρώνουμε τη φουσκωμένη από το βράσιμο και μαλακή πλέον λευκή φλούδα του λεμονιού και την αφήνουμε να στραγγίσει καλά σε σουρωτήρι. Απλώνουμε τα κομμάτια σε πετσέτα και βάζουμε πάνω βαρύ αντικείμενο ώστε να βγάλουν τα υγρά που ρούφηξαν στο βράσιμο. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα κομμάτια της λευκής φλούδας και ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε είναι αναγκαίο. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30΄.
3. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα, χωρίς να το σκεπάσουμε όσο είναι ζεστό. Αφού κρυώσει, το ξαναβάζουμε να βράσει για να δέσει το σιρόπι του. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 2΄-3΄. Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
4. Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο σαν γλυκό κουταλιού ή σαν μια τέλεια γαρνιτούρα για κέικ, μους, τάρτες κ.λπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου